4 wespenweetjes

4 wespenweetjes

De meeste mensen moeten er niks van hebben: wespen! Het zijn vervelende beestjes die pijnlijke steken achter kunnen laten. Daarentegen zijn wespen ook enorm nuttig en onderschatten we soms de waarde van wespen. Om meer te weten te komen over wespen, hebben wij 4 wespenweetjes voor je opgesomd. 

Wespenweetje 1. Meer wespen door klimaatverandering

Je zult waarschijnlijk weten dat wespen voornamelijk in de warme maanden actief zijn. Door de opwarming van de aarde hebben wij in de wereld meer wespen. Door koude en natte maanden, zullen wespen overlijden. Maar door de opwarming bestaan er dus steeds minder koude en natte maanden, waardoor wespen het langer overleven. 

Wespenweetje 2. Wespen zijn ook kuddedieren

Wespen leven in grote kolonies en volgen de koningin waar zij gaat en staat. Een koningin bepaald waar zij een nest vormen en wanneer deze wordt verlaten. Door de grote aantallen wespen die zich in een nest bevinden, is een wespennest gevaarlijk. Laat daarom een wespennest verwijderen in Zwolle als je merkt dat deze in de woning zit. Dit kun je laten doen door Ongediertebestrijding Stefan Steenhuis

Wespenweetje 3. Wesp agressiever dan een bij

Een wesp is agressiever dan een bij. Ze komen voornamelijk af op zoetstoffen, wat 9 van de 10 keer in de buurt is van de mens. Hierdoor zal je vaker een wesp dan een bij tegenkomen. Ook wanneer een wesp in het bijzijn van andere wespen wordt gedood, wordt deze agressiever door het gif wat vrijkomt. 

Wespenweetje 4. Seizoensinvloeden

Deels sluit dit wespenweetje al aan op wespenweetje 1. In de zomermaanden worden wespen actief en in de nazomer is het paartijd. In de winter zoeken de wespen een plek om te overleven. Echter overleven vooral de jonge koninginnen de winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *