Dit is waarom dierproeven afgeschaft moeten worden

Dit is waarom dierproeven afgeschaft moeten worden

Dierproeven worden tegenwoordig nog steeds te vaak gedaan. bij de dierproeven worden er jaarlijks honderden miljoenen dieren over heel de wereld verminkt en gedood. Deze dieren worden gebruikt bij proeven voor medicijnen tot schoonmaakmiddelen. Veel mensen vinden dit niet normaal. Ook veel organisaties en zelfs politieke partijen houden zich hiermee bezig. De Partij van de Dieren, ook wel PvdD, is van mening dat dierproeven afgeschaft moeten worden. er bestaat namelijk veel maatschappelijke weerstand tegen de dierproeven. Er zijn veel mensen die ook het besef hebben dan dieren ook pijn, angst en stress ervaren. Ook daarom wil de Partij van de Dieren dat de dierproeven gestopt worden. 

Dierproeven stoppen het belang hierbij

Het is belangrijk dat de dierproeven gestopt worden. Het belang ligt niet alleen bij de dieren, maar ook bij de mens. Dit komt doordat de resultaten en de gegevens uit deze onderzoeken, waarbij dierproeven zijn gedaan, vertaald moeten worden naar de mensen. Het vertalen hiervan gaat vaak mist. Dit komt doordat de dierproeven voor zo een 90% geen eens een betekenis hebben voor mensen. De dierproeven hebben dus geen toegevoegde waarde. Alsnog worden er dieren gedood en verminkt voor deze onderzoeken. Dieren hebben ook een leven. Veel dieren planten zich voor en hebben op deze manier ook een gezin. Deze dieren worden soms al op jonge leeftijd weggehaald voor onderzoeken. En dat voor onderzoeken, waar de mens eigenlijk helemaal niks aan heeft. 

Diervrije onderzoeken en technieken

Er zijn mogelijkheden om onderzoeken te doen zonder dierenproeven. Ook zijn er verschillende technieken om dit waar te maken. de Partij van de Dieren wil dan ook dat er geïnvesteerd wordt in zulke onderzoeken, waarbij er proefdiervrij wordt gewerkt. De Partij van de Dieren heeft in Nederland ervoor gezorgd dat het budget voor proefdiervrij onderzoek is verdubbeld. Hierbij is het belang dat de technieken toegepast kunnen worden. Wanneer er wordt gewerkt aan zo een proefdiervrije techniek, dan duurt de goedkeuring ervan al jaren. Dit moet versneld worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *