Erop uit in de kerst, of erna

Erop uit in de kerst, of erna

We naderen de kerst en daar komt ook de kerstvakantie voor veel mensen bij koken. Sommigen zijn de volle twee weken vrij en andere kiezen een paar dagen uit waarin ze de tijd nemen om even tot rust te komen. Je hoeft natuurlijk niet in Nederland te blijven, misschien ga jij er wel op uit? In deze blog vertel ik je over een bijzondere stedentrip. Lees je mee?

Ga oostwaarts

Ben jij bijvoorbeeld weleens naar het oosten van Europa geweest? Voor veel mensen is dit niet een eerste idee voor een vakantiebestemming. Dat komt door onterechte vooroordelen over dit gebied. En dat terwijl landen als Hongarije prachtig zijn, zowel als het gaat om de natuur als om de steden. Het land is goed ontwikkeld en heeft ondanks het feit dat het in Europa ligt, toch weer een hele andere cultuur dan ons Nederland.

Een citytrip in Budapest

Ga bijvoorbeeld voor die stedentrip Budapest! Een paar dagen in de kersttijd in deze mooie hoofdstad, daar zal je zeker geen spijt van krijgen. Deze stad kan in de wintertijd echt sprookjesachtig aanvoelen door de prachtige architectuur van de stad, de donkerte en de lichtjes. Met een beetje geluk kun je hier ook een witte kerst beleven, dat is toch wel de ultieme droom!

Proef de bijzondere keuken

Zoals ik al zei, is de cultuur in Hongarije anders dan wat wij gewend zijn. Heel veel is er niet anders maar sommige dingen kunnen toch wel verschillend zijn. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de keuken. Hongarije heeft andere gerechten die bekend zijn en die wij misschien niet kennen. Leuk dus om wat restaurantjes in te duiken tijdens je bezoek en hier en daar wat te proeven van de lokale keuken.

Prachtige cultuur

Natuurlijk is er ook meer van die cultuur te vinden. Ga tijdens je bezoek eens naar een museum of laat je rondleiden door een gids die je alles vertelt wat je moet weten over deze bijzondere stad. En dan kun je meteen je vragen stellen! Het land is erg op kunst gericht en ook activiteiten die horen bij ontspannen, zoals het bezoeken van een spa, kennen ze hier goed. Klinkt als een ideale vakantiebestemming toch?

Sprookjesachtige feestdagen

Hongarije staat ook bekend om de mooie kerstmarkten die er te vinden zijn. Kortom, je hebt er alles voor een mooie kerst. Wil je nog wat langer blijven? Dan is het ook goed vertoeven in Budapest tijdens de jaarwisseling. Een paar dagen langer op vakantie, vind niemand vervelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *