Hondenvoer kopen, waar moet je op letten?

Hondenvoer kopen, waar moet je op letten?

Het voer wat een hond te eten krijgt kan veel invloed hebben op het leven van de hond. Door een hond het juiste voer te geven kun je het humeur van een hond verbeteren. Wanneer een hond het juiste voer krijgt heeft dit bovendien een zeer positieve invloed op de gezondheid van het dier. Doordat veel mensen denken dat het weinig uitmaakt wat voor voer een hond krijgt zijn er in Nederland een hoop honden die niet het juiste hondenvoer te eten krijgen. Om te voorkomen dat jij dit ook doet kun je op een aantal dingen letten bij het kopen van hondenvoer. 

Wat is beter voor de hond, gekookt of rauw vlees?

Er zijn verschillende meningen over dit onderwerp. Zo denken veel mensen dat het beter voor een hond is om deze rauw vlees te voeren. Anderen beweren weer dat hondenvoer waar gekookt vlees in is verwerkt beter is voor de gezondheid van de hond. Aangezien er geen duidelijke waarheid is over dit onderwerp kun je maar beter je hond laten kiezen. Kijk hoe het dier op beide soorten voer reageert. Zo kom je er achter aan welk voer jouw hond de voorkeur geeft.

hondenvoer

Voldoende bouwstoffen

Een hond is van nature een vleeseter. Het is dan ook niet goed voor een hond om alleen maar planten te eten. Honden hebben vlees nodig voor verschillende bouwstoffen waardoor ze groot en sterk worden en blijven. Eén van de belangrijkste bouwstoffen in het vlees is de proteïne. Dit zorgt er bij honden net als bij mensen voor dat onder andere de spieren kunnen herstellen en groeien na een activiteit. In plantaardig voedsel zit te weinig proteïne en bovendien kunnen honden planten maar moeilijk verteren.