Insecten in de tuin natuurlijk bestrijden

Insecten in de tuin natuurlijk bestrijden

Nu het mooie weer er eindelijk aan komt, is het voor veel mensen weer de tijd van het jaar om in hun tuin aan de slag te gaan. Mensen maken ’s zomers maar wat graag gebruik van hun tuin. Daarom zorgen velen met een tuin ervoor dat deze er al op en top uitziet voordat de eerste echte zomerdagen eraan komen. Het hebben van een tuin is in Nederland tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Juist daarom maken de mensen die wel een eigen tuin hebben erg graag gebruik van het stukje natuur dat aan hun huis gelegen is. Hierom gaan eigenaren in het voorjaar hard aan de slag om ervoor te zorgen dat de tuin er prachtig uitziet. Er worden bloemen en planten in de tuin geplaatst, de barbecue wordt weer gepoetst en daarnaast wordt de loungeset schoongemaakt zodat er weer ontspannen in de tuin gezeten kan worden. Helaas zijn er in dit stukje natuur soms ook insecten die niet zo goed voor jouw tuin zorgen. Daarom is het belangrijk om daar iets tegen te doen. Zo kan je bijvoorbeeld last hebben van de emelt.

Emelten 

Emelten zijn namelijk kleine larven die zeer graag uw planten en grond opeten in de tuin. Deze larven zorgen ervoor dat er bruine, kale plekken kunnen ontstaan op de grond en je wil natuurlijk niet dat dat in jouw eigen mooie tuin kan gebeuren. Als je last hebt van deze emelten is het dan ook noodzakelijk om er wat tegen te doen. De emelten kunnen trouwens ook de hele moestuin kaalvreten. Hierdoor zal je geen verse groenten en fruit meer uit je eigen tuin kunnen halen, wat uiteraard ook niet de bedoeling is. Iets dat ook een negatief zijeffect van de emelten is, is dat andere dieren, zoals vogels, de emelten erg graag eten. Zij kunnen vervolgens ook voor een rommelachtige tuin zorgen, waardoor al het werk om de tuin er goed uit te laten zien voor niets geweest zal zijn.

Aaltjes

Gelukkig zijn er manieren om de emelten te bestrijden. Aaltjes werken hierbij uitermate effectief. Dit zijn namelijk bodemorganismen die er op een natuurlijkvriendelijke wijze voor zullen zorgen dat de emelten larven niet meer zullen overleven in en op de grond. De aaltjes zijn niet schadelijk voor andere dieren of mensen. Daarom is het gebruik van aaltjes de beste manier om de emelten te bestrijden. Zo blijft de tuin er de hele zomer prachtig uitzien en tevens hoef jij je geen zorgen te maken over het moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *