Met welke problemen aan je voet kun je bij de pedicure terecht?

Met welke problemen aan je voet kun je bij de pedicure terecht?

Veel mensen hebben bij een pedicuresalon een bedrijf in hun hoofd die netjes je nagels vijlen en lakken. Maar niets is minder waar. Ook voor hele vervelende aandoeningen aan je voet kun je bij de pedicure terecht. Vaak zijn deze mensen nog iets gespecialiseerder in deze voetproblemen dan bijvoorbeeld een huisarts en is het raadzamer om eerst hier langs te gaan. Maar welke problemen kunnen nu echt het best door een pedicure worden verholpen? We zetten deze problemen op een rijtje in dit blog.

Ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel kun je het best laten behandelen door een pedicure. Een ingegroeide teennagel is een stukje van je nagel die in het voetbed prikt en zo gaat irriteren. Vaak wordt de plek helemaal rood en komt er zelfs pus uit. Dan is het wel tijd om in actie te komen. Dit kan het beste bij een pedicure. Zij hebben de beste pedicure mesjes om de ingegroeide teennagel te behandelen. Dit doen ze door je teen heel even op te tillen en eer een watje in te stoppen. Ze kunnen ook een stuk van de teennagel wegsnijden in de vorm van een driehoekje, waardoor de nagel niet meer in het  voetbed prikt. Dit wordt ook wel wigexcisie genoemd.

Likdoorn

Een likdoorn is een eeltbult op je voet die vaak tussen of op de tenen gaat zitten. In essentie zijn likdoorns – die ook eksterogen worden genoemd – niet gevaarlijk of zorgwekkend, maar ze kunnen we heel veel zeer doen. Zeker als je loopt. En dat is natuurlijk op zijn minst heel vervelend. Likdoorns ontstaan vaak omdat mensen te strakke schoenen dragen. Op ze te voorkomen, is goed passende schoenen dragen dus essentieel. Maar als je eenmaal een likdoorn hebt, helpt dat advies niet meer! Dan kun je beter op bezoek bij een pedicure, die met behulp van groothandel pedicure producten precies weten hoe ze de likdoorn aan kunnen pakken.

Kloven

Kloven in de voet zijn scheurtjes of barstjes in de huid. Deze kunnen best diep gaan, wat weer heel pijnlijk is. Kloven ontstaan vaak bij overmatige druk op de voeten. Dit kan ook ontstaan door te strakke schoenen, maar ook door overgewicht. Daarnaast kunnen kloven ontstaan als je open schoenen draagt, zoals slippers of sandalen. De pedicure helpt bij het behandelen van kloven door ze in te smeren met de beste klovengel. Dit is een helende substantie die de kloven zo snel mogelijk verzorgt en beter maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *