Ongedierte bestrijding

Ongedierte bestrijding

Veel mensen walgen ervan, ongedierte. Wanneer mensen last hebben van ongedierte, wordt er dan ook vaak snel gekozen voor ongedierte bestrijding. Er zijn verschillende soorten bestrijdingsmethodes voor verschillende soorten ongedierte. 

Mollen 

Mollen komen vaak voor als ongedierte in de tuin. Een van de manieren van ongedierte bestrijding bij mollen is mollengaas. Dit middel is preventief en voorkomt dat er mollen gaan graven in jouw tuin. Toch vergt dit wel veel werk, omdat je zelf moet graven om het mollengaas te plaatsen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om mollen te verjagen. Dit kan door middel van verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Dit is dan misschien wel minder werk dan het plaatsen van mollengaas, toch zit hier ook een nadeel aan. Het duurt met deze vorm van bestrijding vaak veel langer voordat de mollen echt uit je tuin verdwijnen.

Diervriendelijke ongedierte bestrijding

Daarnaast is het ook mogelijk om ervoor te kiezen de mollen te vangen, in plaats van te kiezen voor bestrijding. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. Optie 1 is de mollenklem, dit is een zeer doeltreffende manier. Toch zitten er ook wat nadelen aan. Zo kan het zijn dat andere mollen het territorium overnemen van de gedode mol, waardoor je last blijft houden van mollen. Daarnaast is deze manier van ongedierte bestrijding zeer dieronvriendelijk. Toch is er ook een diervriendelijke optie. Je kunt de mollen namelijk ook levend vangen, door middel van een zogenoemde mollenval. De dieren worden gevangen en kunnen elders weer vrijgelaten worden. Zorg er wel voor dat je de val iedere drie uur checkt, zodat je zeker weet dat je de gevangen mol te pakken krijgt. 

Muizen 

Muizen komen zowel binnen als buiten voor. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten ongedierte bestrijding voor het bestrijden van muizen. Zo kun je muizen verjagen door geluid. Muizen worden weggejaagd door het geluid van ultrasone geluidsgolven. Ook geurtjes werken als bestrijding. Dit zijn dan ook de meest gebruikte huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen muizen.

Diverse manieren om muizen te bestrijden

Er zijn natuurlijk ook meer rigoureuze manieren om muizen te bestrijden. Zo is er de mogelijkheid om de muizen te verdelgen. Door muizengif te plaatsen op verschillende plaatsen in het huis, zal het ongedierte in korte tijd verdwijnen. Wanneer de muizen een paar keer van het muizengif eten, gaan ze dood. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om muizen te vangen. Wanneer je kiest voor een muizenklem, worden de muizen gedood en blijft het ongedierte weg. Er is ook een diervriendelijke manier van ongedierte bestrijding tegen muizen, zoals de muizenval. Je kunt de muizen hierdoor levend vangen en elders weer vrijlaten.

Ratten

Tenslotte is daar één van de meest voorkomende soorten ongedierte in en rondom het huis; de rat. Helaas zijn ratten wel het moeilijkst te bestrijden. In Nederland is het namelijk verboden om ratten met ongedierte bestrijding zoals vergif te bestrijden. Dit komt omdat honden, katten of vogels die in aanraking komen met het vergif, hier ook dood aan kunnen gaan. Ook het plaatsen van een klem of kooi voor de ratten is niet toegestaan, omdat andere grotere dieren hier ook in kunnen belanden.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om ratten te bestrijden is dus om ze te voorkomen. Het beste middel om ervoor te zorgen dat je in huis en in de tuin geen last krijgt van ratten, is zorgen voor een schone en opgeruimde omgeving. Hierdoor vinden ratten geen beschutte plek om een nest te maken, waardoor zij zich niet zullen gaan nestelen in jouw huis of tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *