Jouw huisdier beschermen tegen kou en warmte

Jouw huisdier beschermen tegen kou en warmte

In de koudste maanden van het jaar is het goed om eens stil te staan bij de isolatie van jouw huis. Niet alleen omdat je hier zelf wellicht last van kunt ervaren, maar ook vanwege het feit dat jouw huisdieren dit kunnen. Koude poten, te warme radiatoren, dit zijn maar een paar voorbeelden van de elementen die ervoor kunnen zorgen dat jouw huisdier zich niet altijd op zijn gemak voelt in deze tijd van het jaar.

Om jou en jouw huisdier te verzekeren van een goed begin van het jaar zijn er beter een paar dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je goed voor elkaar wil zorgen. Welke dit zijn en wat ze met radiatorfolie te maken hebben lees je in dit blog.

Voorkom een te koude vloer en spaar jezelf veel zorgen

Het wil nog wel eens voorkomen dat het erg koud is in de winter. Gelukkig is dit in Nederland al een tijdje niet meer voorgekomen, maar je kan er nooit al te zeker van zijn dat het niet weer een horrorwinter wordt zoals dit jaren geleden het geval was.

Ondanks het feit dat strenge winters niet meer bij deze tijd horen, komt nachtvorst zeker nog vaak voor. Wanneer je een slecht geïsoleerde vloer hebt kan je koude voeten krijgen. En wanneer dit voor jou geldt, geldt het al zeker voor jouw huisdier. Jij kan in ieder geval nog sloffen aan doen, jou hond of kat niet. Zorg er daarom goed voor dat je goede vloerisolatie hebt. Je kunt vloerisolatie kopen als je daar nog niet eerder aan hebt gedacht. Op deze manier verzeker jij jouw huisdier én jezelf.

Zorg voor een warme woning met radiatorfolie

Heb je ooit van radiatorfolie gehoord? Het is eigenlijk een dun laagje dat je op de achterkant van jouw radiator plakt. Dit extra laagje zorgt ervoor dat er geen warmte door de muur erachter verdwijnt. Op deze manier hoef je de verwarming minder hoog aan te zetten, waardoor jouw huisdier geen risico loopt op een aanraking met de huid of vacht.

Zorg voor een veilige omgeving voor jouw lievelingsdier en bespaar tegelijkertijd energie door de radiator lager te zetten dan gewoon is. Een andere tip is dat je de radiator uit kunt zetten wanneer je de gevoelstemperatuur sufficiënt vindt. Dit draagt ook bij aan het besparen van energie en is nog eens goed voor jouw portemonnee ook! Minder stoken is een lagere energierekening aan het einde van het jaar, wat weer ruimte over laat om jouw huisdier te vertroetelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *