Tips voor een het baasje van een zwangere poes

Tips voor een het baasje van een zwangere poes

Als je een zwangere poes hebt, dan weet niet iedereen wat ze moeten doen en dit is erg jammer want een zwangere poes en kittens hebben wel een goede verzorging nodig. Daarom is het natuurlijk verstandig om jezelf hier goed over in te lezen zodat je precies kan vinden wat een poes nodig heeft zodra ze zwanger wordt en gaat bevallen. Ook moet je voor kittens kunnen zorgen natuurlijk. Precies hierover kun je hier alles vinden zodat je zeker weet dat je poes en haar kittens gezond blijven. 

Wat kun je doen voor je zwangere poes doen?

Je poes moet natuurlijk veel rust hebben voor deze periode. Zorg er daarom voor dat ze een stille plek heeft waar ze kan blijven en niet bang hoeft te voelen. Zo kun je nog steeds voor je poes zorgen, maar blijft ze wel in de buurt. Katten hebben namelijk vaak de neiging om weg te gaan zodra ze zwanger zijn en zelf een rustige en veilige plek op te zoeken. Maar je wilt natuurlijk nog wel je kat kunnen verzorgen, daarvoor is de rust zo belangrijk. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je er voor zorgt dat je kat nog steeds voldoende eet. Ze moet nu namelijk niet alleen eten voor haar zelf, maar ook voor de kittens. Deze moeten ten alle tijden genoeg eten krijgen en hiervoor moet de moederpoes natuurlijk genoeg eten. Dus hou dit ook in de gaten. Ook kun je natuurlijk ervoor zorgen dat ze een goed bed heeft vlak bij haar eten en drinken. Zo hoeft ze niet ver te lopen om hier aan te komen want dit kan een zwangere poes die op het het punt staat om te bevallen natuurlijk niet meer doen. Het eten wat je ze geeft is natuurlijk ook erg belangrijk. Bijvoorbeeld royal canin kitten dit kun je natuurlijk vinden bij petsplace.nl 

Hoe zorg je voor kittens?

Het zorgen voor kittens is best gemakkelijk aangezien de moeder dit grotendeels doet. Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat de juiste spullen aanwezig zijn zodra het nodig is. Na twee maanden hoeft een kitten geen melk meer te drinken van de moeder en kun jij dus kittenvoer neerzetten. Ook moeten de kittens natuurlijk een veilige slaapplek hebben. Vaak slapen ze bij de moeder. Daarnaast gaan kittens overdag veel willen spelen natuurlijk. Daarom is het verstandig om speeltjes voor ze te kopen.

Hoe weet je of kittens gezond zijn?

Gezonde kittens zullen vrij veel energie hebben om nieuwe dingen te ontdekken zodra ze bij de moeder weg gaan. Ook kun je letten op het uiterlijk van de kitten. Kale plekken in de vacht zijn een erg slecht teken. Dit betekent vrij zeker dat de kitten ziek is en naar een dierenarts moet. Verder als een kat of kitten een wazig blik in hun ogen heeft, duid dit vaak ook op een ziekte. De kittens zullen allemaal ongeveer even groot zijn. Dus als een kitten veel kleiner is dan zijn of haar broertjes of zusjes, dan is deze niet gezond en hebben ze een groeiachterstand. Dit kan komen door te weinig eten. Als dit het geval is, kun je ze simpelweg apart voeren zodat ze genoeg krijgen tot ze groot en sterk genoeg zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *