Waarom wildrasters noodzakelijk zijn

Waarom wildrasters noodzakelijk zijn

De natuur is prachtig en we genieten er allemaal volop van. Je vindt het heerlijk om een middag lekker op de hei en in de bossen rond te dwalen. Als je geluk hebt en je bent op een rustig moment zie je misschien wel een hertje of wat zwijntjes en kan je dag niet meer stuk. Het is een stuk minder prettig zelfs levensgevaarlijk als je dat hertje of zwijntje of runderen op de provinciale weg tegenkomt. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor zodat het wild en wij veilig en beschermd ieder ons gang kunnen gaan.
Daarom zie je geleidehekken of gaashekwerk langs de wegen. Om zonder allerlei sluithekken of andere obstakels wandelaars, voetgangers en ander verkeer toch doorgang te geven zijn er wildrasters nodig.

Wat voor soorten wildrasters zijn er?

Een wildrooster houdt wild tegen everzwijnen herten en reeën die hebben smallere hoeven als vee vandaar dat deze roosters aangepast zijn op de hoeven van het wild. Wildrasters kom je vaak tegen in natuurgebieden en parken dankzij deze roosters blijven de dieren in deze parken en gebieden. Of zorgen ervoor dat ze van het ene gebied naar het andere gebied geleid kunnen worden. De fietsers en wandelaars hebben door de wildrasters gewoon vrije doorgang. Een wildrooster bestaat uit een metalen platstalen rooster met daaronder een betonnen bak en natuurlijk heb je daarbij ook geleidehekken nodig.

Veerooster

Een Veerooster wordt meestal ingezet bij begrazingsprojecten denk aan de dijken langs de rivier waar je zo graag loopt. De weilanden waar toch doorgang moet plaatsvinden. Het Veerooster is aangepast op de hoeven van runderen, paarden en hooglanders. Daarom zijn roosters voorzien van rondstalen staven op een betonnen bak, verkeer zoal bijvoorbeeld landbouwmachines moeten vrije doorgang hebben. Er bestaan wildrasters voor licht en zwaar verkeer. Wandelaars en fietsers wegen natuurlijk wat minder als auto’s en tractoren. In de wildrasters kun je faunatrappen extra aanbrengen dan ben je helemaal goed bezig want dat voorkomt dat de padden, kikkers en egeltjes vast komen te zitten in de betonnen bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *